• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Futureproof met de TeamScan in deze Digitale revolutie?

Hoe future proof ben jij in deze digitale revolutie?
De handarbeiders en de machines staan symbool voor twee eerdere revoluties: de agrarische en de industriële. Nu staan we voor - of stiekem al in - een heel ander tijdperk. Dat van de digitale revolutie. Maar de vraag is: hoe future proof ben jij? Kom je goed beslagen ten ijs en schaats je eenvoudig mee met alle technologische ontwikkelingen?

Jezelf zijn tussen alle technologie
We zijn 24 uur per dag beschikbaar, bereikbaar en online. (We hebben in elk geval die optie!) Het continu online zijn brengt in dit tijdperk ook veel in beweging, daarmee komt ons eigen brein, eigenlijk niet écht tot rust. Op sociale media, in YouTube filmpjes lijkt alles mogelijk. Veel van onze lichamelijke ongemakken kunnen we al laten verdringen of vervangen. Denk aan kunstknieën, heupen en andere medische technische hoogstandjes. We kunnen bijvoorbeeld onze buitenkant laten 'verfraaien' met botox! En vergeet de farmaceutische industrie niet, om ons beter te laten 'functioneren' slikt men pillen! Kunnen we in dit tijdperk nog écht onszelf zijn? Op welke wijze zal deze digitale revolutie ons van dienst kunnen zijn? Het is fantastisch dat we een digitale slag maken, de techniek zal ons in veel opzichten een stap (vele stappen) vooruit brengen. Dé uitdaging in dit tijdperk blijft het vinden van de juiste balans en hier bewust mee leren omgaan. Dat heb je zelf in de hand en onze natuur kan je daar ‘natuur’lijk bij helpen. Even offline zijn, de confrontatie met jezelf aangaan, op een manier die bij jou past, zoals een wandeling in het bos of park.

Hoe maken we er ONZE revolutie van?
Even offline zijn is voor veel mensen een 'donker angstaanjagend' moment. Stel dat je iets mist! Geen berichten kunnen beantwoorden, even geen whatsapp, nieuws of aandelenupdates: velen worden er onrustig van. Maar… Juist in het even 'bewust' offline zijn, ligt ONZE revolutie kracht, onze persoonlijke kleur karakter ontwikkeling! Daar heb je geen digitaal netwerk voor nodig. Pas de technologie toe daar waar het van toegevoegde waarde is, maar blijf zelf ‘in controle’. Kom in beweging, zorg dat je van het moment kunt genieten en ben je er bewust van. En als je daarna weer online gaat? Merk je een verschil? Heb je iets ‘gemist’? Ben je je bewust van deze of andere vormen van verslavingen, zoals het gebruik van drank, botox, drugs of pillen. Die neem je vaak onbewust tot je om langer (digitaal) online te blijven. Soms met grotere gevolgen en uiteindelijk volledig ‘outline’ te raken (burn-out). Maar wat is ‘inline’ met jezelf zijn? Misschien draagt deze digitale revolutie in eerste instantie niet zo bij aan dat ‘inline’ met jezelf zijn. Wellicht moet je daar iets voor doen. Keuzes maken, voorbereidingen treffen… Met bewustzijn kom je in elk geval al ver. Dus vraag je eens af: op welke wijze kunnen jij - samen met ieder ander - deze digitale revolutie naar je hand zetten en het je persoonlijk kleur geven? Heb je wel eens aan de TeamScan gedacht.

Waarom verwachten we meer van digitale systemen dan van elkaar?
Waar eerst de handen uit de mouwen werd gestoken, handarbeid werd verricht, kwamen daarna de machines. Nu kunnen we bijna alles vanuit onze 'luie' stoel bedienen, beantwoorden en bekijken. Onze aandacht is bijna volledig gefocust op deze digitale wereld, onze mobiel, laptop en afstandsbediening. Waar steken wij onze handen nog voor uit? Als we lichamelijk en mentaal niet meer worden uitgedaagd: wanneer en hoe moeten we dan onze eigen kleurrijke IK ontwikkelen?

Goed beslagen op het ijs van de digitale revolutie
Volgens mij moeten we zelf de regie houden over ons bewustzijn. Daar extra tijd voor nemen. Even stil gaan staan en vaker offline gaan. Bewuster omgaan (zelfs liever niet gebruiken) met 'verslavende & onderdrukkende' pillen, drank, botox en drugs om 'ons op de been' te houden. Dan gaat de digitale denkkracht hand in hand met onze persoonlijke ontwikkelen, komen we goed beslagen op het ijs en zijn we futureproof.

Als jij met je team op digitale wijze, wilt bouwen aan een effectief team dan kunnen we de TeamScan inzetten. Daarmee krijg je inzicht in de mate van vertrouwen, het committment en het nemen van verantwoordelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat er zeven bouwstenen bepalend zijn om een effectief en sterk team te zijn.

Kijk hier hoe het werkt. Graag tot ziens.