• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Cultuuromslag op de werkvloer, beken kleur!

Kleur raakt ons allemaal. Durf jij het aan?
Hoe maak je een team effectiever? Met groei. Teamleden die op elkaar ingespeeld zijn en aandacht hebben voor elkaar, vormen een geoliede machine. Maar hoe kneed je van zoveel autonome individuen - want dat is wat we zijn tegenwoordig- een hecht team? Een team dat niet doet als team, maar dat daadwerkelijk een team is. Dat kleurrijke team komt bij ons in beweging. Met Business-Boksen o.b.v. #Insights Drijfveren gaan jullie samen kleur bekennen.

Ontwikkel zelfinzicht!
Een team vormen dat effectiever werkt, begint - paradoxaal genoeg- bij de individuen. Een team bestaat idealiter uit verschillende mensen. Mensen die allemaal andere dingen hebben waar ze goed in zijn. Die allemaal hun eigen karaktervolle eigen kleurpalet hebben. Zelfinzicht draait om het ontwikkelen van dat palet en aan het inkleuren van je eigen leven. Als je als individu zelf openstaat voor de kleuren die jou vormen (en je sterke en zwakke eigenschappen), word je krachtiger en zelfbewuster.

Maar hoe doe je dat, cultuuromslag bereiken door zelfinzicht?
Klinkt allemaal heel goed, Simone. Maar hoe doe je dat? Ik hoor het je denken... Even wat praktische tips, die je helpen om de weg naar zelfinzicht te ontdekken.

Je kunt beginnen met stoppen alles te 'vergelijken'. Je steeds zelf af te vragen of je het wel goed doet, of je er genoeg tijd aan besteed of hoe je het anders 'had' willen doen. Dan leef je soms meer in het verleden of richt je je té veel op de toekomst. Je hebt nauwelijks aandacht voor hét moment! Je blijft dan piekeren en malen over allerlei soorten oplossingen. Het is goed zoals het is, voor dit moment en door even afstand te nemen van de situatie krijg je ruimte en andere inzichten.

Houd een schrijfblok bij de handen, schrijf je gedachten op papier, maak een 'to-do' lijstje en geniet van het moment. Als je voor je gaat slapen je gedachten aan het papier toevertrouwt, zal je merken dat het je overzicht en rust geeft. Misschien heb je de volgende ochtend (her)nieuwde inzichten ontvangen, zodat je daarmee aan de slag kunt gaan.

Cultuuromslag door zelfinzicht binnen een team
Wil je leren hoe je kleuren binnen een team inzichtelijk maakt? Maak gebruik van ons Business Boks programma voor teams. In één middag leer je je eigen kleur karakter elementen en die van je collega's herkennen. Daardoor ontwikkel je kennis, begrip en zicht. Verstek je je veerkracht en leer je je grenzen beter aangeven. Allemaal zaken die bijdragen aan het bewustzijn van jouw eigen rol binnen het team waarin je werkt.

Die signalen en grenzen maken we met kleuren inzichtelijk en bespreekbaar, zodat je je collega op een juiste manier feedback gaat geven. Je raakt minder verstrikt in je eigen gedachten en gevoelens en gaat je eigen signalen beter herkennen. Je zet bewuster je sterke eigenschappen in en maakt optimaal gebruik van de kwaliteiten uit het team, samen vormen jullie een kleurrijk ijzersterk team.

Meer informatie: Business Boksen op de werkvloer