• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Licht in de tunnel

In 2015 ben ik Colours gestart, vandaag 5 jaar geleden liep ik bij de KvK te Utrecht binnen om mijn gedachten over handen, huidpatronen & kleuren in een ander, nieuw daglicht te zetten. Door kleur te bekennen raak je volgens mij beter verbonden met je zelf, het geeft meer zelfinzicht.

Het maken van een website, je eigen ideeën vorm geven, financiële regelgeving, leuke en uitdagende klanten meenemen in je verhaal, mensen in beweging krijgen, inspireren, grenzen aangeven en keuzes maken. Het komt in een notendop allemaal voorbij, een leuke leerzame en inspirerende tijd. Maar in deze tijd ook uitdagend.

Want wat is voor NU van belang? Hoe gaan mensen om met veranderingen, teleurstelling, ziekte of afwijzing? Blijven ze hangen in ‘slachtofferschap’ of beschikken ze over voldoende veerkracht en aanpassingsvermogen om zélf in beweging te komen! Het is juist zo’n mooi proces wat tijd vraagt en waar iedereen de tijd voor zou moeten nemen. Maak je eigen weg (tunnel) kleurrijk, binnen de mogelijkheden die er zijn en hang zelf de lichtjes op.

Dat ben ik gaan doen, nadat ik in 2002 werd ‘overvallen’ door kanker, een wake-up call, een fase in mijn leven waar ik nu, gelukkig gezond op terug kan kijken. Goede medische behandeling, in combinatie met een aanvullende alternatieve behandelwijze én een liefdevolle omgeving heeft mij goed gedaan. Het is nu mijn kleurrijke inspiratiebron voor I love Colours.

Persoonlijke verander processen, soms zo verschillend, vragen om veerkrachtig handelen. Iedereen kan ermee geconfronteerd worden. Het vormt ons, daar leren we van, als je ervoor open staan en niet in ‘slachtofferschap’ blijft hangen. Langdurige stress tijdens veranderingen blijft aan mensen kleven en die leegte wordt gevuld met angst. Daarom moet je in beweging zijn.

De waarheid van je gedachten tijdens verander processen, die soms diep onder de grond begraven ligt, hoeft niet altijd uitgegraven te worden. Met veerkracht en inzicht geef je het een eigen kleur. De wereld lijkt tegenwoordig, door alle veranderingen, meer zwart/wit geworden, daarom hebben we juist nú meer kleur nodig en moeten we zelf de lichtjes ophangen. Volg de kleur van je hart, stap voor stap, t klopt altijd.

Zoals Marc de Hond zei: Wacht niet tot het einde van de tunnel, maar hang zelf de lampjes op. Ik kan het je van harte aanbevelen. Steek je eigen licht op, beken kleur, je hebt het zelf in de hand.

Tot ziens, Simone Sombroek
I love Colours.nl