• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Terug naar kantoor? Karakter profielen in teamverband analyseren?

Weer terug naar kantoor, waar je intensief met je team samenwerkt. Omarm de diversiteit, het geeft juist kleur aan een organisatie. Het vergroot het werkplezier als iedereen zich bewust is van zijn of haar karakter profiel en daardoor zijn of haar natuurlijke kwaliteiten in (team) verband inzet. Dat maakt je zichtbaar!

Gedragsverandering van mensen is een wetenschap op zich en het analyseren ervan een uitdaging. Als je merkt dat je vast zit in routine heb je nu de keuze om deze 'oude' patronen te doorbreken. Als jij daar 'tegenopziet' is het beter om daar op een andere manier naar te (leren) kijken. Een manier is om je te realiseren dat je je gedachten niet bent, maar dat je die gedachten hebt, dat geeft al ruimte voor andere inzichten. De moppermomentjes mogen er zijn, die waren er thuis (waarschijnlijk) ook. Spreek met je zelf af dat klagen mag, bijvoorbeeld een kwartiertje per dag. En voel of kijk dan wat er werkelijk aan de hand is, maak het bespreekbaar als je er mee blijft 'zitten'. 

Geef je mensen de gelegenheid om meer karakter bewust te worden, zodat ze leren 'anders' te denken, geef ze tijd voor inspiratiemomenten. Daarmee vergroten ze hun eigen kennis en inzicht. Is de werk structuur routine, zijn de vergaderingen weer standaard? Ze kunnen geoptimaliseerd worden als je het bespreekbaar maakt en er samen mee aan de slag gaat voor een optimaal (team)resultaat.

Succes realiseer je door samen te werken, collega's die aan het team (belang) denken en niet aan zichzelf. Door samen te werken, de profielen in teamverband te analyseren, krijg je inzicht en maak je er met elkaar het beste van. Niet naast elkaar zitten, maar verder kijken dan de dagelijkse werkzaamheden en gebruik maken van elkaars kleurrijke kwaliteiten. Samen zijn we sterker, de beste teams bestaan uit verschillende karakter proflielen. Welk type ben jij en op welke manier zet je dat in?

Karakter profielen in teamverband analyseren? Wat gaat goed en wat kan beter in jouw team? Dat kan in een dagdeel met My Motivation Insights Kleur profielen via I love Colours? Wij maken graag een analyse van uw team, tot ziens.