• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Verbinding maken in 1,5 meter samenleving

1,5 meter in deze tijd zet iedereen op een andere wijze in beweging. Het is zoeken naar nieuwe verbindingen, ook met jezelf.

Verbinding maken in een 1,5 meter-samenleving
Maar hoe doe je dat, verbinding maken en houden? Hoe werkt dat voor jou? Best lastig, zeker nu je elke dag de nieuwe regels van de samenleving, 1,5 meter #staysafe in acht moet nemen. Op het eerste gezicht werpt de fysieke afstand drempels op. Maar de aanpassingen hebben ook een positieve kant. Ze blijven ons uitdagen om op de juiste manier in beweging te komen en gevoelens van onzekerheid of angst bespreekbaar te maken.

Op weg naar verbinding: de eerste stappen
Het helpt als je structuur en regelmaat in je dag in bouwt. Op een vast tijdstip opstaan, ontbijten en aan de slag gaan. Even naar buiten en je gedachten laten gaan, zo’n walk&talk moment met jezelf ;-). Door zelf in beweging te komen heb je ook handvatten om na te denken wat je wél kunt doen. Vergeet vooral niet om plannen te maken en deze te bespreken met je naaste omgeving - of digitaal met iemand die goed naar je kan luisteren.

Wat heb je al?
Focus op wat je in de hand hebt. Je kunt je druk maken om dingen waar je geen invloed op hebt, maar dat is zonde van je tijd. Bekijk het eens vanuit een andere ‘perspectief’ zoals op tijd thuis zijn, omdat er geen files zijn. Even een was draaien tussendoor en aan het eind van de dag met een boek op de bank. Genieten van het moment met jezelf. Natuurlijk missen we het contact met collega’s, onze vrienden, familie met een luisterend oor. Het is nu even niet anders. Er zijn veel begrijpelijke zorgen die nu om aandacht vragen, zoals onze gezondheid en welzijn van onze dierbare, geld en kansen op werk of behoud van je baan. Op welke wijze je met deze zorgen omgaat heb je grotendeels zelf in de hand. Nu is het moment om de balans op te maken en je keuzes te (her) overwegen.

Natuur is altijd voorhanden
Trek de natuur in nu het weer mag, loop een rondje, kom in beweging. Maak notities of aantekening van je (belemmerende) gedachten en volg niet klakkeloos ‘alles’ wat je ziet of hoort. Soms trekt dat je dan mee in de ‘slachtofferrol' en dat lost niets op. Creëer je eigen mogelijkheden en bereid je zo goed als mogelijk voor en vraag hulp als dat nodig is.

Hulp nodig?
We  kunnen samen je gedachten in kaart brengen, inzicht geven en de pijlers bepalen die voor jouw belangrijk zijn. Met die handvatten maak je je eigen routekaart en verbeter je de verbinding zonder 1,5 meter afstand tot jezelf. 

Kijk hier naar de mogelijkheden.