• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Inzicht in jezelf

Inzicht krijgen in jezelf, de verbinding met jezelf verbeteren via het Coaching Profiel is thuis makkelijk online te regelen. Met het invullen van een vragenlijst die is samengesteld op basis van twee kleurprofielen (persoonlijk en zakelijk ) krijg je meer inzicht in jouw drijfveren met persoonlijke handvaten om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Bij het Persoonlijke Profiel kijken we naar de drijfveren die je belangrijk vindt in je leven. Hierbij nemen we je hele leefomgeving mee, dus hoe je in algemene zin in het leven staat. We kijken bijvoorbeeld naar hoe je omgaat met vrienden, familie of je gezin. Dit Profiel ligt vaak wat dichter bij je eigen identiteit.

Voor het Zakelijke Profiel kijken we met name naar de drijfveren zoals jij ze ervaart in je huidige werkomgeving. Dat kan hetzelfde zijn als je Persoonlijke Profiel maar soms zien we ook verschillen. De werkomgeving is namelijk soms anders dan je persoonlijke omgeving en mensen nemen andere omgevingen soms ook anders waar.
Je zakelijke Profiel is vaak een aanpassing van jezelf, om je effectiever te maken in je huidige werkomgeving.

In het persoonlijke deel van het rapport geven we je een schat aan informatie. Om je zo gedetailleerd mogelijk inzicht te geven in hoe jij in elkaar zit, hebben we dit gedeelte onderverdeeld in een aantal hoofdstukken. Elk hoofdstuk neemt een deel van jouw leven onder de loep.

De Pijlers van Jouw Kleurrijke IK

We beginnen met een eerste algemene kennismaking en een uitleg van jouw profiel. Hiermee geven we aan hoe jij in het algemeen in het leven staat.

Jouw Profiel & Werk

Jouw profiel heeft onherroepelijk grote invloed op je werk(omgeving). In dit gedeelte van het rapport gaan we uitgebreid in op het soort werk en het type werkomgeving waarin jij je het beste thuis voelt. Je collega's spelen natuurlijk ook een belangrijke rol bij de (positieve of negatieve) energie die jij uit je werk haalt. Dat onderwerp komt dan ook uitgebreid aan bod.

Jouw Profiel & Je Sociale Omgeving

Een niet weg te denken onderdeel van het leven. Hoe komt het dat je met sommige mensen moeilijk door een deur kunt en je bij anderen juist als een vis in het water voelt? Wat is de reden dat je ondanks een vriendschap steeds op een bepaald onderdeel met een vriend of vriendin botst? Er gaat een wereld voor je open!

Jouw Profiel & Relaties

Of je nu een relatie achter de rug hebt of er middenin zit: dit hoofdstuk legt een hoop zaken bloot waarmee jij in jouw relatie te maken hebt. Het wordt natuurlijk nóg duidelijker als jouw vriend of vriendin ook een Kleurenprofiel heeft. Dan kun je elkaar past echt leren kennen! Gezin & Opvoeding Iedereen die kinderen heeft weet dat opvoeden uit een groot aantal verschillende onderdelen bestaat. Je moet je kind zowel wortels als vleugels meegeven en klaarstomen voor de toekomst. Waar leg jij je accenten? En wat doet dat met je? Aan de hand van je profiel krijg je een goed inzicht in de drijfveren die tijdens de opvoeding de boventoon voeren.

Jouw Black-Box wordt véél kleiner!

Wat we met een Black-Box bedoelen? Een groot deel van jouw drijfveren is onbekend. Deels bij je omgeving, want je laat vaak niet het achterste van de tong zien. Hierdoor zullen mensen je vaak niet of minder goed begrijpen en een foute conclusie trekken uit hetgeen je zegt of doet. Maar andersom geldt precies hetzelfde: hoe mensen tegen jou aankijken en bepaalde reacties van jou verwerken blijft vaak onbesproken en dus onbegrepen. Al deze informatie over jezelf die niet gecommuniceerd wordt, noemen we de Black-Box. Verborgen maar o zo belangrijke informatie.

Met het verkrijgen van meer inzicht via het Coaching Profiel wordt de verborgen info in jouw Black-Box tot een minimum gereduceerd. Met veel minder conflicten en veel meer wederzijds begrip als logisch gevolg. Daardoor versterk je vanzelf meer (zelf) inzicht.