• Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer
  • Versterk je (team) inzicht! Durf jij het aan?... lees meer

Ziekte van deze tijd, té gelukkig willen zijn?

Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn is ook volgens mij dé ziekte van deze tijd.

 

Jong & oud willen en moeten van alles (kunnen)!  Soms zou men meer kunnen leren van een beetje tegenslag, teleurstellingen om er vervolgens naar te kunnen handelen,  van te leren en er sterker uit te komen. Daar zou men op jonge leeftijd al mee moeten beginnen! Jong geleerd oud gedaan!

 

Geef de kinderen niet overal hun zin in, leer ze hun eigen grenzen te (h)erkennen. Leer ze zelf ervaren wat 'kleine' teleurstellingen zijn en hoe je die verwerkt, zodat het later niet tot grote fustraties kan oplopen. Drank, drugs of pillen zijn geen oplossing, ga de confrontatie met jezelf (en je kinderen/ omgeving) aan. En als je (door je kinderen of omgeving) een spiegel wordt voorgehouden, kijk erin! Los de thema's op met woorden, vraag om hulp, maak dingen bespreekbaar, vind het plezier in gewone dagelijkse dingen van het leven. Niet alleen thuis, op school of op het werk. Voor mij heeft dát te maken met kleur bekennen, veerkracht ontwikkelen en dát kan iedereen, overal en altijd!

 

Men slikt pillen voor van alles,  voelt zich sneller depressief, sluiten in de rij aan bij wachtlijsten voor behandeling, wat is er aan de hand? Obsessie voor 'extreem' geluk, alles moet zó leuk en geslaagd zijn. Maar dat is niet het 'gewone' leven. Het 'gewone' leven, beleef je zelf, kleurloos als het soms even lijkt, maar je kunt het zelf kleur geven, die Next Step zet jezelf.

 

#gewoongeluk is te vinden in alledaagse zaken #kleurbekennen #bewustzijn ontwikkelen

 

Streven naar gewoon geluk voor iedereen verwoord @Dirk de Wachter op eigen wijze tijdens een lezing van Brainwash talk. De moeite waard om even de tijd voor te nemen.

 

Luister hier:  Gewoon geluk zit in kleine dingen